14 Eylül 2009

BABAM

    Koyunları getirmişti,köye çocuk.Annesi,cecim dokuyordu.Oğlunu görünce,gülümsedi içi acıyarak.Yeni kaybettiği Fatma'sı aklına gelmişti.Ondan önce kaybettiği Hüseyin'i daha adını koyamadığı yavruları.Hepsi yanındaydı sanki,ilkokulu bitirmek üzere olan oğluna bakıp,hepsini gördü.Gitti ,oğluna sıkı sıkı sarıldı.

   Kundaktaki Fatması ağladı.Anne ona doğru yöneldi.Nereden bulduğunu bilemediği bir şişenin ağzına koyun derisinden emzik yapmıştı.Şişeye yeni sağdığı sütü koydu,kızının ağzına verdi.Sütü kalmamıştı.   

   Saf bir kocası vardı.O bunca acıya rağmen uğraşır didinir,bir sene boyunca ya bir cecim dokur,ya çadır dokurdu.Kocası hesap kitaptan anlamaz birileri onu kandırır,oda karısının emeklerini başkalarına verirdi.

   Küçük oğlunu ,canını ,ilkokul bitince,meslek öğrensin hayatını kurtarsın diye Ankara'ya kardeşinin yanına gönderdi. Küçük çocuk Ankarada 3-4 yıl dayısı ile kaldı.Dayısının yoğun sevgi ve ilgisi ile yoğruldu!Dayak yedi,hor görüldü.Hayali birgün anasına kavuşmaktı.Ailesini Ankara'ya getirmek.

  Çalıştı çabaladı,mesleğini öğrendi.18 yaşında kendi dükkanını açtı.Anasını yanına aldı.Köylerindeki ağanın kızını anası uygun gördü,istediler.Aslında O anasının köyünden başka kızları istedi ama vermediler.

   Evlendi.Kara kaş,kara saç bir karısı oldu.Karısına köyde 'candarma 'derlerdi,ama Ankaraya gelince ne candarmalığı kaldı ne çavuşluğu. Çocuğun askere gitme zamanı gelmişti.Şansına-belkide hayatındaki tek şansı-Ankara'ya düştü. Askerlik bitti.Genç adamla kadının bir kızı oldu.Sonra bir oğulları,birde kızları.

  Annesinin ,kendi kızından önce bir oğlu oldu.Bir de kızıyla bir kızı ama o yaşamadı hemen öldü.Anne otuzdokuz yaşında hem kaynana hem anne oldu,hemde dokuzuncu çocuğunu kaybetti.Genç adam toplam dokuz kişiye bakıyordu.Annesi,babası,bacısı,kardeşi,üç çocuğu,karısı ve kendisi.Sorumluluk stres,onu kemirdi yıllarca.

   Bir yazlık aldı Didimde.Ailesini topladı oraya götürdü.Oğluna işleri bırakıp oraya yerleşeceğini anlattı karısına.Tatil dönüşü amansız hastalığı ortaya çıktı.Kasımda ameliyat,7 ay kemoterapi,temmuz 2 ,22,30 ameliyat. Genç adam, çok genç bir yaşta 14 Eylül 1993 te, 44 yaşında hayata veda etti.

    Babacığım seni çok özlüyoruz...Babasına sarılanı,babası ile telefonda konuşanı,düğününde dans edenleri görünce içim acıyor.Neden bu kadar acele ettin? Biliyorsun değil mi?Oğlunun küçük kızı bugün 4 yaşına giriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder