20 Kasım 2009

Garip her yerde Garip....

Kaç gündür keyfim yok, kendimi mutsuz,faydasız,yetersiz hissediyorum.
Elimde sihirli bir değnek olmasını hiç bu kadar istememiştim.

Geçen gün bir öğrencimin devam etmediğini fark ettim...
çocuklar; -okulu bırakıp çalışacakmış kız kardeşiyle birlikte, dediler. Okulda üç kardeşler..
Abi, önceden öğrencim.Orta halli bir öğrenci,girişken,belirli gün programlarında görev alır,sunucu,oyuncu olarak.
Diğer ikisi bu sene başladılar,her ikiside kendi sınıfının başkanı.
Geçen perşembe iki küçüğü idare koridorunda gördüm...-okulumu bırakacaksın? diye sordum...
-İkimizde bırakacağız,abim devam edecek,maddi durumdan dolayı okuyamıyoruz,idare ile konuşup devamsızlıklarımız için yardımcı olmalarını isteyeceğiz dediler.
İdare ilk sınavları yeterli olursa yardımcı olabileceklerini söylemiş.
Bende tenefüste detaylı konuştum.Toplam 9 kardeş....Öncelikle baba hayatta ve tam başbelası,çalışmayı sevmiyor,pahalı sigara zıkkımlanıyor,seralarda çalıştıklar paraları alıyor.En büyük abla evlenmiş ,yenievli iken kaynı ölüyor,kocası yengesi ile evleniyor, koca şiddet uyguluyor kız bir aylık hamile baba evine dönüyor,(şu an ikiz çocuklar 2 yaşında baba görmemiş),evde sürekli çalışan o.
Benim üç öğrenci tatil ve hafta sonlarında çalışıyor.9kardeş,2 torun ,anne, baba =13 kişi.

Benim çocuklar erkek .onların küçük gelenlerini benim kilo almamdan dolayı giyemediklerimi toparladım.(Okula arkadaşın arabası ile gidiyorum)Öğle tatilinde evlerine gittim.Umduğumdan daha zor şartlarla karşılaştım.
 Anne 37 yaşında ,benden bir yaş küçük ön iki dişi vardı.60 yaşında görünüyor,aşırı zayıf.Ev virane ,biz eşya beğenmiyoruz.Bazen çocukları aç gönderiyorum okula dedi....

işte hep  diyorum ;.mağdur kadın ve çocuklar var.. nedeni kocatanlar..adam çalışmıyor..öyle baba olsa ne olur,olmasa ne olur?





3 yorum:

  1. hayatımızın gerçekleri.ama bizde de problem var galiba hayatımızın gerçekleri deyip kabulleniyoruz olanları.ama sen kabullenmemişsin eger benimde yapabilecegim birşey olursa ne olur söyle.

    YanıtlaSil
  2. Onlar için geçici çözüm üretebiliriz,ama o baba olacak zatın çalışması gerekli.Onu görmedim,sanırım görmediğim iyi oldu,çünkü vereceğim tepkiyi bende bilmiyorum.Anne,kocasının alerjisi olduğunu ,çiçek seralarında çalışamadığını söyledi,çocuklar çalışmayı sevmediğini..Anne bekçilik işi olsa yapabileceğini söyledi,ama öyle sorumsuz birini kime önerebilirim,üstelik kimseyi tanımıyorken.çok etkilendim.Birgün sonra benim çocuklara iç çamaşırı almam gerekiyordu,üç küçük aklıma geldi,herbirine iki çift çamaşır aldım,çocuklar pek anlamasada onlara herşey ihtiyaç.Okulda kız öğrencimize eşofman sağlayacağız,100 lira yardım parasını almasını sağladık.Bunlar gibi yüzlerce var.Ama en azından onlar için mutlaka bir hoşluk olmuştur.Keşke çok farkli şeyler yapabilseydim.

    YanıtlaSil
  3. Daha kimler kimler var kimbilir?Üzücü okurken moralim bozuldu:(

    YanıtlaSil