22 Haziran 2010

İYİKİ DOĞDUN PAŞAM

     22 Haziran sabah uyandığımda belim çok ağrıyordu.Gece rüyamda yüksek bir yerden düştüm.Yüksekten düşmeyi kimilerinin ölüm diye yorumladığın biliyorum ya kendimi çok huzursuz ve mutsuz hissettim bu rüyadan dolayı.
     Birgün önce misafirlerim vardı.Ankaradan üç araba akraba piknik yapmak için sözleşmişler,bizide alıp pikniğe gideceklermiş.Ama hava yağışlı olunca bizim evin bahçesinde tam 16 bizimle 18 kişi piknik yaptık.Biz Ankara'nın bir köyünde çalışıyoruz. 

22 Haziran pazartesi ağrı ile uyandım. Eşimle biraz gerginiz.Sinirlerimi bozuyor.Kahvaltı hazırladım,birlikte yedik.İlçeye gidecek.Öptüm ve gönderdim.

   Bizde bavul çok,taşın taşın,stoklar sağlam.akrabanın biri ev taşıyacaktı,ona vermiştim.dün geri getirdi.Bizde evi ilçeye taşıyacağız,toplanmam gerekli.Ufak tefek paketleri yapıyoruz.Saat 11 gibi görünüyor.Kasık kısımlarımda biraz ağrı var.Belim ağrıyor.,demek ki dün hava serindi,birde yoruldum,iyi üşütmüşüm,diyorum.Bavulların yanına geliyorum,kanepenin altındakileri yerleştirmeye çalışıyorum,yine sancı,yine ağrı.Biraz uyumak istiyorum,sanki yanım batıyor.
    Yatamıyorum,yatakta oturuyorum,saate bakıyorum,ağrı yok uzanıyorum.Aniden ağrı geldi,saat 2.kıvrandırıyor.Kalkıp yeniden tuvalete gidiyorum,çok ağrıyor kasıklarım.Ben halen hiçbir şey anlamıyorum....

Telefon geliyor.Telefondan önce ben annemi arıyorum-yok.Konuşmam gerek-Eşimde gelmedi.Telefona koşarak gidiyorum ,umarım eşimdir.Bacım.Abla nasılsın diyor.Ölüyorum çok ağrım var.ağrı kaç dakikada bir.?ne dakikası daha doğuma 15 gün var,dedim.
   Bacım ile konuştuğumda ağrı yoktu.Annemi tekrar aradım.Bacımın beni aradığını söylemek için -annem yok.
Yeniden odamdayım,ağrı geldi,saat 3.Hafif bir ürperti geldi,-saat başı ağrı var-Hayır olamaz tesadüftür.Doğum değil.Belki yirminci kez tuvalete gidiyorum .
Telefonun başında sandalyeye oturdum.Eşimin beni aramasını bekliyorum. o zamanlar cep telefonu yok.ilçede bildiğim her yeri arıyorum ama yokkkk.en yakınımda olan en uzakta .Annemler Ankara da .O ilçede,taşınacağız diye ev arıyor,ben evde yalnız.

Saat 16.30 eşim geldi.çok kötü olduğumu söyledim,karnım ,belim ağrıyor.O da bana şerbet yaptı,o sıra ağrı oldu.evin içinde koşuyorum.Dur ben bir banyo yapayım dedim.Banyo sancımı geçirir diye düşündüm.Meğer banyo doğumu hızlandırıyormuş.


  • Ankara'da sevdiğim bir akrabamız var anneme ulaşamayınca onu aradım oda yok ,eşim ha bire onu arıyor,ben sancı oldukça koşuyorum ,eşim kayısı suyu getiriyor, belki  iyi gelir diye.Sonunda akrabaya -ben ona Ankara müftüsü derim_ ulaştık.Ona durumu anlattım,az önce tuvalete gidince kan boşaldı,onuda söyledim,çabuk bebeğin eşyalarını ,geceliklerini al hastahaneye oradan gelebilirsen Ankara'ya gel,dedi.


Eşim eşyaları hazırlıyor,ben üzerimi değiştim,sevdiğim gömleğimi,jile elbisemi giydim.
Ben o kadar eminim ki 15 gün sonra doğuracağıma neyi eline alsa yok gerekmez onu al yeter modundayım.sancılar 15 dakikaya kadar indi.
Arabaya bindik İlçeye 20 km kadar var.
Eşim altı yedi km sonra -arabanın benzin lambası yandı demezmi,sancılar öldürüyor,acaba eşim beni doğurtabilir mi?
Ya yolda kalırsak kim yok kimse yok.sancılar beş dakikaya bir düştü
Biz evden yedi gibi çıktık,yirmi beş geçe ilçede devlet hasta hanesini bulduk.
eşim merdivenlere koştu,bak burada asansör varmış,dedim,bindik.doğumhaneye geldik.
Hemşire doğum mu dedi ?yok bir muayene olup ankaraya gideceğim dedim.
doğum sedyesine yatırdı , ne Ankarası sen doğum yapıyorsun dedi.
Eşim dışarıda doktor çağırın diye bağırıyor
.Kadın doktor istiyorlar,ben karışmayım diyor,ben sedyede yok yok karış,ben sana güveniyorum diyorum.ama ağrılar artık dayanılmaz oluyor,neremden çıktığını bilemediğim bir çığlık atıyorum.rahatlama ve eşim odaya giriyor.
Hemşire çıkın beyefendi,heyecanlanır,hasta diyor yok yok heyecanlanmam,diyorum....


Ve oğlum doğuyor.....balım doğuyor.2 haziran 1998 de doğuyor.bugün onun doğum günü.12 yaşını doldurdu 13den gün aldı.Doğum günün kutlu olsun balım..(bu hikayenin devamı var..)

2 yorum:

  1. öylemi bir yazmışsın ki inan okurken sanki burda ben doğurdum bebek özlemi çektiğim içinde gözlerim dolu dolu yazıyorum şimdide
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim yenigelinçeyizi.İnşallah Allah hayırlısı ile size bebek versin.sevgilerimle..

    YanıtlaSil