25 Ekim 2009

DERE OTLU PATATESLİ ESKETEK SALATA



*1 kilo kadar patatesi, haşlayıp,soyup,ezdim.
*içine bir yemek kaşığı mayonez
*üç kaşık yoğurt
*bir tatlı kaşığı kırmızı biber
*üç yemek kaşığı zeytinyağı
*bir tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırdım.
*bir deste dereotunu doğradım
*tepsinin altına dereotunun yarısını  serdim
*Normalde yuvarlak toplar yapılacaktı,ama benim vakit nakit olayından dondurma kaşığı aklıma geldi
*patatesleri üzerinde düzelttim
*kalan dereotunuda üzerine döküp,düzelttim.
2 saat buzdolabında kaldı.
*dondurma kaşığı ,ile servis yaptım,üzerini zeytin ile süsledim.
*misafirlerim çok beğendi.Beğenmeyen daha güzelini yapsın,nasılsa müşterisi vardı yavrularım bayıldılar.

2 yorum:

  1. Bacım dereotu sevmem ama maydanozla yerim :) Birde kelime onayını hayır yaparsan daha kolay yorum yazarız bilesin

    YanıtlaSil
  2. Sağol ,yerini bulabilirsem yaparım.

    YanıtlaSil